Добре дошли на сайта на „Фрукто Сливен“ АД!

Ние сме компания с над 60-годишен опит в производството на висококачествени консервирани плодове и зеленчуци. Производствената ни база се намира в гр. Сливен и заема площ от 70 хил. кв. м. (20 хил. кв. м. закрита площ). В близост до фабриката са разположени и овощните ни градини, в които отглеждаме основната си суровина - праскови и череши, като имаме възможност да контролираме нейното качество. Районът е екологично чист, по-известен като „Долината на прасковите”. За да осигурим необходимото количество суровина, ние работим с голям брой проверени доставчици от същия регион. Освен това имаме практика да раздаваме облагородени дръвчета (компотни сортове праскови), главно на начинаещи земеделски производители, с които по-късно сключваме договори за изкупуване на продукцията им. По този начин стимулираме развитието на българското земеделие.

През годините натрупахме богат и ценен опит, установихме традиции в индустриалната преработка на плодове и зеленчуци, но и направихме сериозни инвестиции в оборудване и технологии. Днес ние сме най-големият завод за белени праскови в България, но и останалите ни продукти не са по-малко известни:

Производството на тези продукти е със силно изразена сезонност - от 1 юни до 30 октомври и възлиза на около 15 хил. тона нето. Преработваме само пресни плодове и зеленчуци и ги консервираме в стъклени и тенекиени опаковки в различни размери, вариращи от 370 мл. до 4 250 мл. Едно от основните ни преимущества е производството под частна търговска марка (private label). Притежаваме и международно признати сертификати - ISO 22 000:2006 и IFS Food.

Търговският ни офис е разположен в град Варна. Клиентите ни са предимно чуждестранни фирми - изнасяме над 95% от нашата продукция. Продуктите ни са познати на почти всички известни вериги в Европа, Русия, Израел, Канада и др. Сред тях са Kaufland, Carrefour, Penny Market, Eurospin, Auchan, Магнит, ОК, Дикси, Монетка, Азбука вкуса, X5 и др.

Горди от това, което сме постигнали, днес ние не спираме да се усъвършенставаме, като разширяваме продуктовата си гама, подобряваме качеството на продуктите, поддържаме конкурентни цени и инвестираме в нови и екологосъобразни технологии.